Garšvielas ir neatņemama cilvēces vēstures, ģeogrāfijas, antropoloģijas, politikas, reliģijas, kultūras, mākslas un dizaina sastāvdaļa. No aligatoru piparu sēklām, ko jorubu kultūrā dod nobaudīt jaundzimušajiem dažas minūtes pēc piedzimšanas, līdz čaroli sēklām, ko izmanto tradicionālajos indiešu saldumos, ko ēd Holi svētku laikā, un ķimeņu sēklām, ko pievienoja viduslaiku mīlas uzlējumiem, - katrai garšvielai ir sava nozīme to cilvēku dzīvē, kuri to lieto. Garšvielu stāsts patiesībā ir stāsts par cilvēku attiecībām, sākot no audzētājiem un tirgotājiem līdz pavāriem un pētniekiem, un viss sākas ar mazu sēkliņu.
Garšvielu gramatika ir viena no pasaulē trūkstošajām grāmatām. Tā mainīs mūsu izpratni par garšvielām un to nozīmi ne tikai mūsu ēdiena, bet arī mūsu vietas pasaulē noteikšanā. Katras garšvielas būtība ir aplūkota īsā vēsturē, kas papildināta ar interesantām anekdotēm un padomiem un papildināta ar virsmas rotājumu reprodukcijām no oriģinālās Ouena Džonsa grāmatas "The Grammar of Ornament".
Grāmata ir patīkama gan redzei, gan taustei, tajā ir daudz pētnieciska materiāla, un tā mainīs veidu, kā viena paaudze novērtēs neticamo aromātu un garšu pasauli, ko mums atklāj garšvielas.