Ēdiens ir cieši saistīts ar nacionālo identitāti, kas ir sociāls konstrukts, jo tās konstruēšanā liela nozīme ir tradicionālām sabiedrības institūcijām – te nozīmīga loma ir ģimenei, izglītības sistēmai, masu medijiem u.c.
Noteikta ēdiena lietošana un gatavošana veido indivīda pašidentitāti un saglabā nācijas identitāti. Ēdiens, īpaši svētku ēdiens, ir saistīts ar reliģiskām tradīcijām. Atšķirīgā sociālā vai vēsturiskā situācija ēdiena reprezentācijās kultūrā padziļina izpratni par sabiedrības struktūru, dažādiem socialitātes aspektiem, kā arī politiskās un ekonomiskās varas ietekmi uz sabiedrību.
Ēdienu kultūrā un literatūrā kolektīvajā monogrāfijā “Ēdiena reprezentācijas kultūrā” pētījuši literatūrzinātnieki, filozofi, antropologi un pārtikas tehnologi.
17 grāmatas rakstos atainota ēdiena semantika un funkcijas kultūrā latviešu, lietuviešu un igauņu pētnieku skatījumā. Publikācijās vērojamas latviešu, vācbaltiešu, ebreju, krievu un igauņu tradīcijas.
Šīs preces nav noliktavā
Atstājiet savu e-pastu un Jūs saņemsiet ziņu, tiklīdz tā atkal būs pieejama!
Uzmanību: izpārdošanā iegādāto grāmatu piegāde var kavēties!
Reģistrējies un saņem 10% atlaidi pilnas cenas precēm.
Bezmaksas piegāde uz OMNIVA pakomātiem Latvijā pasūtījumiem no €35.00.
Bezmaksas piegāde jebkurā GLOBUSS grāmatnīcā 1-5 darba dienu laikā, kad pasūtījums būs gatavs saņemšanai, saņemsi e-pastu un/ vai SMS.
Dalies sociālajos tīklos: