Ēdiens ir cieši saistīts ar nacionālo identitāti, kas ir sociāls konstrukts, jo tās konstruēšanā liela nozīme ir tradicionālām sabiedrības institūcijām – te nozīmīga loma ir ģimenei, izglītības sistēmai, masu medijiem u.c.
Noteikta ēdiena lietošana un gatavošana veido indivīda pašidentitāti un saglabā nācijas identitāti. Ēdiens, īpaši svētku ēdiens, ir saistīts ar reliģiskām tradīcijām. Atšķirīgā sociālā vai vēsturiskā situācija ēdiena reprezentācijās kultūrā padziļina izpratni par sabiedrības struktūru, dažādiem socialitātes aspektiem, kā arī politiskās un ekonomiskās varas ietekmi uz sabiedrību.
Ēdienu kultūrā un literatūrā kolektīvajā monogrāfijā “Ēdiena reprezentācijas kultūrā” pētījuši literatūrzinātnieki, filozofi, antropologi un pārtikas tehnologi.
17 grāmatas rakstos atainota ēdiena semantika un funkcijas kultūrā latviešu, lietuviešu un igauņu pētnieku skatījumā. Publikācijās vērojamas latviešu, vācbaltiešu, ebreju, krievu un igauņu tradīcijas.
This item is out of stock
Leave your e-mail and you will receive a message as soon as it is available again!
Attention: Delivery of sale books may be delayed!
Discount on full price items. Discounts cannot be combined!
Free delivery to OMNIVA parcel machines in Latvia for orders over €35.00.
Free delivery to any GLOBUSS bookstore within 2-5 working days.
Share on social networks: