"Les diners de Gala ir unikāli veltīts garšas baudām... Ja esat viena no tiem kaloriju skaitītājiem, kas ēdiena baudu pārvērš par sodu, nekavējoties aizveriet šo grāmatu; tā jums ir pārāk dzīva, pārāk agresīva un pārāk nekaunīga." Salvadors Dalī Ēdiens un sirreālisms ir ideāli savienoti: sekss un omāri, kolāža un kanibālisms, gulbja un zobu birstes tikšanās uz konditorejas kārbas. Par Salvadora Dalī (1904-1989) un viņa sievas un mūzas Galas (1894-1982) rīkotajām bagātīgajām vakariņām klīst leģendas. Par laimi mums, Dali 1973. gadā izdeva pavārgrāmatu Les diners de Gala, kurā atklāti daži no jutekliskiem, izdomas bagātiem un eksotiskiem elementiem, kas veidoja viņu bēdīgi slavenās tikšanās. Šajā atkārtotajā izdevumā ir iekļautas visas 136 receptes 12 nodaļās, ko īpaši ilustrējis Dali, un tās sakārtotas pa ēdienu kursiem, tostarp afrodiziaki. Ilustrācijas un receptes papildina Dali ekstravagantās pārdomas par tādām tēmām kā vakariņu sarunas: "Žoklis ir mūsu labākais instruments, lai uztvertu filozofiskas zināšanas." Visas šīs bagātīgās receptes var pagatavot mājās, lai gan dažas no tām prasīs praktiskas iemaņas un labi aprīkotu pieliekamo. Šī ir vecās skolas virtuve, kurā ēdienus gatavo vadošie franču šefpavāri no tādiem slaveniem Parīzes restorāniem kā Lasserre, La Tour d'Argent, Maxim's un Le Train Bleu. Laba gaume, lai cik izsmalcināta tā būtu, nekad neiziet no modes. Nodrošinot šīs ārkārtīgi retās grāmatas pieejamību plašai auditorijai, TASCHEN mūsdienu virtuvēs piedāvā mākslas darbu, praktisku pavārgrāmatu un multisensorisku piedzīvojumu.Les Diners de Gala pirmo izdevumu angļu valodā 1973. gadā publicēja FELICIE, INC., Ņujorka.