Džima Heimanna jaunā grāmata "Menu Design in Europe" ir svētki acīm, kas liek saskriet siekalām mutē, un tajā ir simtiem Eiropas ēdienkaršu no 19. gadsimta sākuma līdz tūkstošgades beigām. Tā sevī ietver gan kontinentālās virtuves vēsturi un plašu grafisko stilu apkopojumu; ēdienkartes dizains Eiropā apmierina gan gardēžus, gan dizaina entuziastus.
Francijas virtuves dominance nodrošināja pamatu kulinārijas priekiem, kas izplatījās visā (un ārpus tā) kontinentā. Ņemot vērā to, ka 19. gadsimtā palielinājās restorānu skaits un ēdināšanas pieredze, nepieciešamība pēc formālākas pieejamo ēdienu prezentācijas radīja virkni drukātu ēdienkaršu, kas vienlaicīgi būtu gan ekstravagantas, gan vienkāršas. 1891. gada ēdienkarte Parīzes restorānā Le Grand VeFour ar sarežģīto dizainu, izsauc rosību Belle Epoque bistro, savukārt 1932. gada ēdienkarte Londonas Karaliskās pils viesnīcas restorānā ved uz bāru pie dzirkstošās džeza laikmeta atpūtas vietas. Dizaina spektra pretējā pusē ir ēdienkarte, kas paredzēta gadsimta vidus restorānam Lasserre, izsaka sirreālistisku vienkāršību. Tiek atspoguļota virkne stilistisko gadu desmitu, sākot no jūgendstila un Art Deco meistardarbiem līdz Vācijas Demokrātiskās Republikas grafiskajām apropriācijām. Demonstrēti arī Michelin apbalvoti slavenību šefpavāra laikmeta un retumu restorāni, piemēram, vācu militārā ēdienkarte no Otrā pasaules kara.
Šīs ēdienkartes vairāk nekā rēķini bieži atspoguļo neaizmirstamu ēdināšanas pieredzi, dažādiem sīkumiem tiek pievērsta tikpat liela uzmanība kā pašam ēdienam. Kaut arī nav iespējams 1952. gadā atrasties La Tour d'Agentent restorānā un nogaršot slaveno pīļu ēdienu Le Caneton Tour d'Agentent, mēs noteikti varam iedomāties, kāds tas bija, skatoties uz ūdensputnu tematisko ilustrāciju, kurā parādīti nakts piedāvājumi. Iekļaujot grafiskā dizaina vēsturnieka Stīvena Hellera un vadošā efemeristu un antikvariātu grāmatu tirgotāja Marka Selvaggio esejas, grāmata atspoguļo vadošo kolekcionāru un institūciju dažādās ēdienkartes, nodrošinot greznu vizuālo banketu un vēsturisko dokumentu divu gadsimtu kulinārijas tradīciju.