Iepazīstieties ar jauno Baltijas ēdienu kultūras vilni un tās vēsturi kopā ar stāstnieci un ēdienu rakstnieci Zuzu Zaku. Ideāli piemērots Olia Hercules, Alissa Timoshkina, Caroline Eden un Yasmin Khan faniem.
Grāmatā Amber & Rye Zuza Zak dodas savā odisejā, atklājot kulinārijas dārgumus, kas atrodami ilgi gaidītajā Lietuvas, Igaunijas un Latvijas izpētē.
Izpētot aizraujošo Austrumeiropas daļu, kas lielākoties ir palikusi neskarta, Zuza Zak mūs ved pa Baltijas valstu galvaspilsētām Viļņu, Tallinu un Rīgu, daloties stāstos un atklājot dinamisku, jaunu kulinārijas stilu. Ēdieni, kas ir kontekstā ar Baltijas bagāto vēsturi un kultūru, ir durvis uz dziļāku izpratni par šo reģionu un to, kas to padara tik interesantu.
Katra no gardajām receptēm atklāj jaunus kulinārijas apvāršņus un ir balstīta Baltijas tradīcijās, taču iedvesmota no mūsdienu tendencēm, padarot tās mūsdienīgas, unikālas un viegli pagatavojamas mājās. Brokastīs sagaidiet magoņu maizītes un spilvenainas ķirbju maizītes, pamatēdienam - ceptu foreli ar grauzdētiem griķiem un Muhu jēra gaļas burgerus, pusdienās - vēžu salātus un ceptus kartupeļus ar kefīru un vasaras dārzeņiem, bet desertam - rudzu maizi un šokolādes putas. Un, protams, ir arī brīnišķīgas raudzētas receptes, sākot ar biešu eliksīru un raudzētiem sarkanajiem kāpostiem un beidzot ar marinētiem ķirbjiem un plūmju sviestu.
Papildus receptēm un ceļojumu stāstiem ir arī dzejas, literatūras, dziesmu un sakāmvārdu fragmenti, kas papildina Amber & Rye bagātīgu slāni, padarot to par kultūras uzziņas punktu ceļotājiem, kā arī par Baltijas valstu jaunās, dinamiskās virtuves paraugstundu.